Kvalifikace ČPU16Z Sportovní hala ing. Arnošta Nový Bor

Jak jsem psal v minulém příspěvku tak letošní sezona začala pro starší žákyně U16 celkem z ostra. A již 21.9 a 22.9. 2024 odehrálo družstvo dívek kvalifikaci Českého poháru U16, týden po kvalifikaci Krajského přeboru, a opět ve Sportovní hale ing. Arnošta v Novém Boru. Klání začalo úderem desáté hodiny a los nám opět přiřadil tým SK Ještědská Liberec. Proti stejnému týmu z KP U16Z jme si zahráli už s větší pohodou na hřišti, ale přesto nám síly na SK Ještědská nestačily. Sice jsme prohráli ale již ne tak rapidně jako v KP a sice v prvním setu 21:25 a ve druhém 11:25. Druhý set dívky nebyly schopné poslouchat rad trenérů a z větší části si hráčky prohráli druhý set sami.
Následně v 11:15 jsme nastoupily proti nám známému týmu TJ Jiskra Nový Bor a historie se opakovala opět první set se ctí druhý naprosto odevzdaný 2:0 (21,11).

Po přestávce jsme nastoupili proti nám neznámému týmu Radotínský sportovní klub. První set byl nervy drásající ale v koncovce naše hráčky neunesly tíhu okamžiku a set zakončily za stavu 27:29 z našeho pohledu. Štěstí a vyhranost byla na straně Radotínského klubu. Druhý set se zřejmě projevila únava z prvního setu a nezkušenost našich hráček a prohráli jej stavem 25:16 z Radotínského pohledu. Škoda mohlo to být zajímavé.

Poslední zápas sobotního dne byl opět zajímavý. Hráli jsme s dívčím volejbalovým klubem s tradicí Volejbal Ústí nad Labem. A opět první set prohraný vlastními chybami, servisem a příjmem ale se ctí 25:17. Druhý set dívky odevzdali bez boje a za stavu 25:7 jsme ukončili sobotní účast na kvalifikaci.

Nedělní ráno bylo celkem studené ale našim hráčkám nechyběl humor až do té doby kdy nastoupili v nedělním dni proti favorizovanému ABC Bráník. Najednou jim úsměvy opadly a prohrou 0:2 (-7,-6) se odporoučeli do šatny. Opět zde byly vidět ony chyby ze kterých se dívky nedokázaly poučit. Opět nebyly schoné dát servis a o příjmu nemůže být ani řeč. Když už však příjem byl tak jistota na postu nahrávačky byla tatam.

Po přestávce nás čekal další favorizovaný tým Sportovní Klub školy ZŠ Mikulova Praha a sice její „béčko“. Zde se jednalo opět o odevzdaný zápas kdy ve druhém setu proti nám trenérka Mikulova „B“ postavila slabší hráčky sedící v prvním setu na lavičce, ale i tak se jednalo hru na „Kočku a myš“ kdy ta myš jsme byly bohužel my.

Poslední zápas našeho působení na kvalifikaci Českého poháru U16 nás čekal ve 13:00 s TJ Sokol Brandýs nad Labem. S tímto týmem jsme v minulosti již hráli a také jsme ho porazili, takže jsme si mysleli že alespoň „urveme“ jedno vítězství. Jenže náš sportovní bůžek nechtěl. Prostě první set jsme opět v koncovce nezvládli a několik děvčat se rozplakalo, že nedokázaly tažení dotáhnout do vítězného konce. Set skončil za stavu 26:24 z pohledu Brandýsa. Bohužel ani druhý set pro nás nebyl vítězný. Snad proto že plačící dívky neviděli na balon, nebo proto že únava v sedmém zápase turnaje si vzala také své, těžko říct. V každém případě set jsme odevzdali s 15 body.

Celý víkend jsem měl pocit že bychom se do 5 místa měli vejít, jenže sportovní bůh nám nepřál a také se projevily tréninkové absence (u jedné blokařky i absence ze zdravotních důvodů na soustředění), a v neposlední řadě také disciplína (neposlouchání rad trenérů) a zápasová nevyhranost a nezkušenost. Ve své podstatě letošní sezona bude teprve druhá hrací, pevně věříme že se i štěstí otočí a bude nám přát při dalších zápasech. Jen je potřeba aby dívky dbali rad trenérů a aby trochu začaly přemýšlet volejbalově. Skoro by ani nevadilo kdyby dělaly co mají naučené a není nutné dělat něco na víc. Tak snad příštý první kolo ČP.